Laden...

  Al Dente - praktijk voor orthodontie

Behandeltraject

Bent u benieuwd hoe het behandeltraject eruitziet? Hieronder volgt een toelichting van het stappenplan:

Inschrijving

U kunt zich op meerdere manieren bij onze praktijk inschrijven. Dit kan digitaal via het inschrijfformulier of telefonisch via onze assistente. Wanneer u de inschrijving online doet, zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor het plannen van een eerste consult. Wanneer de inschrijving telefonisch plaats vindt, wordt de afspraak gelijk gepland.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult zullen wij de wensen van de patiënt bespreken. Tevens zullen we kijken of de mondhygiëne op orde is. Het is namelijk met een beugel in de mond moeilijker om de tanden schoon te houden. Blijkt bij het eerste consult dat de mondhygiëne niet optimaal is, helpen wij je met passende instructies op weg. Gedurende het eerste consult wordt er ook gekeken of u een beugel nodig hebt. Tot slot zullen de kosten voor een beugel globaal besproken worden.

Documentatie consult

Wanneer de mondhygiëne op orde is en blijkt dat u een beugel nodig hebt, wordt er voor u een individueel behandelplan opgesteld. Voor het vormgeven van dit plan hebben wij veel informatie nodig. Tijdens de tweede afspraak worden er foto’s, röntgenfoto’s en een scan van het gebit gemaakt. Met deze gegevens wordt er door de orthodontist een behandelplan samengesteld.

Behandelplan bespreken

Vervolgens bespreken we het opgestelde behandelplan met de patiënt. Tijdens deze afspraak krijgt u in detail te horen hoe uw behandel traject zal verlopen, hoelang het traject gaat duren. Ook zal er een kostenbegroting worden opgemaakt. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan, wordt er een afspraak ingepland voor de plaatsing van de beugel.

Plaatsen & tijdens de behandeling

Het plaatsen van een beugel duurt ongeveer een uur. Na het plaatsen van de beugel, krijgt de patiënt uitleg over het reinigen van de beugel. Het plaatsen van een beugel doet geen pijn. Wel kan het zijn dat het gebit een paar dagen gevoelig is. Dit kan tijdelijk voor ongemak zorgen. Hiertegen kan paracetamol gebruik worden. Afhankelijk van het type beugel dat je krijgt, vindt er gemiddeld 1 keer per 6 tot 8 weken een controle plaats.