Laden...

  Al Dente - praktijk voor orthodontie

Volwassenen

Het kan soms lastig zijn om als volwassen persoon te kiezen voor een beugel. Toch zien wij bij ons in de praktijk dat steeds meer mensen deze keuze maken. Wij vinden dat iedereen een schitterend gebit verdiend en dus is de keuze voor het rechtzetten van de tanden en kiezen ook een geode keuze voor volwassenen! Er zijn wel enkele verschillen in de behandeling.

Behandeling

De behandeling van volwassenen is anders dan de behandeling van kinderen. Bij kinderen kan met een beugel de groei van de kaken worden beïnvloed. Hierdoor kan de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak 'recht' gezet worden. Bij volwassenen is dit niet mogelijk: de relatie tussen de kaken ligt vast. Wanneer de kaken bij een volwassene niet recht ten opzichte van elkaar staan zal een behandeling bij de orthodontist wel een verbetering geven, maar niet tot een ideaal resultaat leiden.


Om volwassenen een beeld te geven wat het resultaat van een behandeling zal zijn, maken we bij deze patiënten een 'set up': de tanden worden uit de gipsmodellen gezaagd en met behulp van was en vervolgens op de plaats gezet die we met een behandeling kunnen bereiken. Hierdoor heeft de volwassen patiënt een beter beeld wat het resultaat van een behandeling wordt.